ARHIVA:Tabără urbană de vară

10462745_902768673072359_4603375891696954_n

Asociația Da’DeCe vă propune pentru începutul vacanței de vară o tabără urbană de o săptămână chiar în centrul orașului pentru copiii de la 5 la 9 ani, la școala Zeppelin Schule. Suntem la a doua ediție a acestui tip de tabără de vară și promitem să fie cel puțin la fel de frumos ca anul trecut. Tabăra durează două săptămâni, de luni până vineri, de la ora 9 la ora 17. În fiecare zi, pe lângă gustare, masă și jocuri diverse, le vom propune copiilor câte două activități educative principale: una de dimineață, mai elaborată, alta după amiază, mai relaxată. Mai jos aveți descrierea săptămânii. Vă așteptăm cu bucurie!

Calendar de activități pe zile:

Prima săptămână (29 iunie – 3 iulie)

29 iunie:

Atelier de kamishibai (realizarea poveștii/poveștilor) – cu Iulia Iordan

Teatrul Kamishibai este un tip de teatru japonez care a fost preluat cu succes în educația alternativă din numeroase școli din lume. Prin intermediul acestui tip de teatru, copiii își dezvoltă imaginația și încrederea în sine, își exprimă creativitatea învață să lucreze în echipe. La partea de creare a poveștii, copiii vor lucra individual sau împreună cu colegii de tabără. De asemenea, vor asista la o interpretare demonstrativă a unei povești deja scrise și ilustrate.
Atelier de ierburi – cu Iulia Iordan
Atelierul de ierburi este o continuare a cărții Călătorie printre ierburi și lumină, de Iulia Iordan, cu ilustrații de Cristiana Radu, editată în 2012 la Editura Cartea copiilor. Prin intermediul acestui atelier, copiii vor călători senzorial prin lumea ierburilor , vor fi implicați în diverse tipuri de jocuri, iar la final vor realiza un mic ierbar.

30 iunie: 

Atelier de teatru kamishibai ( realizarea ilustrațiilor, prima parte) – cu Ramona Neagoe
Sub îndrumarea unui artist plastic, copiii vor realiza schițe ale ilustrațiilor pe care le vor definitiva în a doua ședință.
Atelier de apicultură – cu Ramona Neagoe
Cu mic cu mare suntem fascinați de viața albinelor,iar acum vom putea afla multe lucruri despre viața și obiceiurile acestor insecte chiar de la o familie de apicultori. Vom afla cum se organizează ele în stup,cine conduce familia, despre regina lor, numită și matcă, stadiile de dezvoltare ale albinelor,durata de viață, ocupațiile prin care trece fiecare albină de-a lungul vieții ei, despre cât de mult trăiește ea. Vom afla cum și din ce e făcută mierea, vom pipăi, mirosi și gusta produsele stupilor: miere, fagure, polen, propolis și ne vom proba în costum cu mască de apicultor, vom cerceta albinuțe din insectar si, la final, vom juca împreună câteva jocuri de mișcare pentru a înțelege mai bine organizarea și rolurile din stup.

1 iulie:

Atelier de teatru kamishibai (realizarea ilustrațiilor, partea a doua) – cu Ramona Neagoe
În această etapă, copiii vor definitiva ilustrațiile prin diverse tehnici alese de comun acord: acuarelă, tempera, colaj sau pastel.
Atelier creativ cu elemente de art terapie – cu Ramona Neagoe
Atelier în cadrul căruia vom porni în propria călătorie de descoperire, dezvoltare și creație personală, plecând de la tema: Cine sunt eu? Folosindu-ne de asocierea unor elemente din art-terapie, cum ar fi semnificațiile culorilor, despre cum ia naștere o formă în care ne regăsim, explorarea elementelor naturii, vom stimula creativitatea și stările emoționale interioare, încurajând abilitățile și talentele personale ale fiecărui copil în parte, punând la dispoziție în cadrul întâlnirii o diversitate largă de materiale profesioniste specifice artei: tempera, acuarele, acrilice, cărbune de desen, lut, plastilină, pasteluri uleioase, cretă pastel moale, materiale pentru colaj, hârtie, cartoane etc. Materialele între care copiii pot alege singuri să lucreze, reprezintă nevoile specifice personale ale fiecăruia în parte.

2 iulie:

Atelier de teatru kamishibai (jocuri cu elemente de actorie și regie de teatru) – cu Ovidiu Ușvat
În cadrul acestui atelier, copiii se vor familiariza cu tehnici de a-și spune povestea în fața unui auditoriu, sub îndrumarea unui actor profesionist cu experiență bogată în lucrul cu copiii.
Atelierul din copac – Iulia
Atelierul din copac este și el un atelier născut dintr-o carte, Luli și căsuța din copac, de Iulia iordan, cu ilustrații de Cristiana Radu, apărută la Editura Cartea copiilor în anul 2015. Prin poveste, joc, elemente de folclor românesc și informații științifice, cartea îi introduce pe copii în lumea copacilor ajutându-i să înțeleagă lumea pădurii, diferențele dintre diverse tipuri de copaci, rolul părților componente ale acestora etc. Prin intermediul atelierului, copiii vor călători senzorial în lumea copacilor, vor juca câteva jocuri cu aceeași temă și vor realiza lucrări personale inspirate de activitățile la care au luat parte.

3 iulie:

Povești din Japonia, program educativ despre cultura japoneză – cu Iulia Iordan
Acest atelier are ca obiectiv familiarizarea copiilor cu cultura japoneză prin intermediul jocurilor și a poveștilor. Copiii vor asculta o poveste tradițională japoneză prin intermediul teatrului de tip kamishibai, vor participa la o scurtă ceremonie a ceaiului, vor descoperi tradiții japoneze de primăvară și apoi vor crea propriile lor obiecte pornind de la acestea: păpuși din hârtie, steaguri în formă de pește sau evantaie.
Prezentarea poveștii/poveștilor de la atelierul de teatru în fața părinților – cu Ovidiu Ușvat
Un spectacol de teatru kamishibai în prezența unui public format din părinți, bunici, prieteni și alți invitați.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: