Arhivă – Școala altfel în grădinițe și școli

Pentru săptămâna 1 – 5 aprilie 2013 dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit Să știi mai multe, să fii mai bun! propus de Ministerul Educaţiei Naţionale, asociaţia De dragul artei propune grădiniţelor și școlilor (clasa pregătitoare și clasa I) desfăşurarea unor programe de educaţie creativă la sediul acestora.

 

Scopul programelor este de a completa temele din curricula preşcolară cu subiecte care evidenţiază aspecte importante ale universului copilului. Concepute şi susţinute de specialiştii asociaţiei în educaţie, aceste programe oferă copiilor ocazia să participe la o experienţă nouă de învăţare, în care impactul emoţional are un rol determinant pentru buna receptare a conţinutului teoretic.

 

Programele se vor desfăşura aşadar la sediul grădiniţelor, la cerere, pe bază de programare la e-mailul:gradinite@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un e-mail al
organizatorilor).

 

Taxa de participare pentru un program variază între 25 și 35 lei/copil. Grupul trebuie să fie format din minim 10 copii iar programele sunt adaptate tuturor categoriilor de vârstă în intervalul 2-6 ani.

 

Programările se fac cu cel putin 5 zile înainte de desfășurarea programului dar recomandăm înscrierile din timp pentru a putea face față tuturor solicitărilor. Programele se pot desfăşura în zilele din timpul săptămânii, de luni până vineri, în funcție de preferinţele educatorilor.

Temele care pot fi solicitate sunt următoarele:

Enescu, domnul Do și domnișoara La
Prin acest program se urmărește apropierea copiilor de viața marelui compozitor român George Enescu, prin intermediul jocului și al poveștii. Copiii vor avea ocazia sa descopere instrumente muzicale adevărate: fluiere, tamburine, clopoței, triangluri, castaniete etc. În funcție de tipul de program pentru care s-a optat (cu sau fără muzician), cei mici vor putea să cunoască un instrumentist profesionist; acesta se va implica direct, alături de educatorul muzeal, atât în desfășurarea programului, cât și în partea de atelier, când copiilor li se vor propune mai multe jocuri, pline de ritm, mișcare și muzică. La final, vom interpreta împreună o poveste muzicală, cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de asociație.

Taxa de participare este de 25 de lei /copil în varianta de program doar cu educator muzeal și de 35 de lei / copil în varianta de program cu educator muzeal și muzician.

Găteli de primăvară
Pornind de la observațiile copiilor asupra caracteristicilor anotimpului primăvara și de la câteva jocuri senzoriale pe care le vom face împreună, copiii vor împodobi cu motive decorative vegetale o țesătură care poate fi deopotrivă obiect vestimentar, de podoabă sau de decor, la fel de bine cum ar putea fi un câmp înflorit primăvara. În partea de atelier, copiii vor picta mărgeluțe din lemn și le vor înșira(cei mai mici) sau vor confecționa broșe din fetru (cei mai mari).
Taxa de participare este de 25 de lei / copil.

Ițe de poveste
Cu această temă, le propunem copiilor să descopere câteva piese importante ale costumului popular românesc, dar și câteva dintre motivele tradiționale ce împodobeau deopotrivă veșmintele și obiectele țărănești. Povestea se îmbină cu jocurile și dialogurile interactive, amuzante și instructive. În partea de atelier, copiii vor crea ei înșiși veșminte pentru păpușele din lut, folosind diverse materiale naturale puse la dispoziție de asociație: fire de lână, bucăți de piele, boabe de porumb, semințe de in și de floarea soarelui, fasole boabe, linte roșie etc.
Taxa de participare este de 25 de lei / copil.

ARHIVĂ

ȘCOALA ALTFEL 2012

Asociația De dragul artei propune în cadrul Programului Școala altfel programe de educație creativă pentru grădinițe și școli (clasele I-IV), în spațiile instituțiilor de învățământ. Programele se încadrează tematic universului civilizației țărănești în raport cu universul urban în care trăiesc copiii și se bazează pe comparația celor două moduri de viață. Cele două teme: Ițe de poveste și Paște luminat și ouă de încondeiat propun trei tipuri de activităţi într-un singur program care durează în jur de o oră, în funcție de vârsta copiilor: poveste cu iz popular, discuție între animator și copii şi un atelier creativ.
În cadrul temei Ițe de poveste copiii vor afla o poveste despre o păpuşă magică ce prinde viaţă şi începe să scoată dintr-o ladă de zestre minuni de veşminte vechi şi frumoase. Acestea sunt comparate cu cele purtate de copii iar cei mici descoperă rolul hainelor, frumuseţea lor şi ce spun ele despre omul ce le poartă. Îndrumaţi de educatorii muzeali, copiii se joacă şi vorbesc, totul în jurul aceleiaşi teme, a veşmintelor, fie ele ţărăneşti sau de copii. În secțiunea de atelier, copiii vor realiza păpuşi din lut pe care le vor „îmbrăca” cu seminţe şi alte materiale naturale creând surpinzătoare jucării originale.
Programul Paște luminat și ouă de încondeiat pornește de la povestea simplificată a Paștelui printr-un joc de asociere între copii-copaci și fiul lui Dumnezeu. Fiecare e suflet în bătaia vântului sau în lumina soarelui și retrăiește în câteva secunde viața lui Iisus pentru a înțelege bucuria din ziua Paștelui. Jocurile continuă cu ouă învârtite, rostogolite, decorate și pictate. Unele mari, altele mici, unele pline cu surprize colorate, altele bune de pictat. În joacă, despre ceva serios, cu veselie, despre Paște.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: