ARHIVĂ – Joaca de-a designul într-un palat bucureştean

Cu prilejul desfăşurării unei noi ediţii a Romanian Design Week, Asociaţia Da’ De Ce vă invită să vă alăturaţi programului Design Play, un parcurs special creat pentru familiile cu copii cu vârste între 2 şi 6 ani în care obiectele fascinante, colorate şi amuzante din cadrul expoziţiei centrale vor sta la baza construirii unor obiecte simpatice, personalizate.
Expoziţia principală a Romanian Design Week ediţia din 2014 este găzduită de Palatul Camerei de Comerţ din Bucureşti, clădire de patrimoniu aflată în centrul Bucureştiului şi inaugurată în 1911 în prezenţa regelui Carol I. Astfel, atmosfera unei epoci trecute se amestecă cu cele mai noi tendinţe din design-ul românesc. Cu acest prilej, palatul se deschide către micii exploratori şi găzduieşte în sălile sale cele mai interesante proiecte din 5 domenii: Design Grafic, Branding și Publicitate; Arhitectură, Urbanism și Design Interior; Design de modă; Design de de produs și Lifestyle Design.
Cei mici vor avea ocazia să afle ce înseamnă design şi să vadă pe viu care sunt producţiile unora dintre numele cele mai interesante din designul românesc. Ne vom opri la secţiunea de modă unde vom vedea creaţii ale unor designeri precum Ioana Ciolacu, Irina Marinescu, Lucian Broscănean, Adelina Ivan şi nu numai, prilej cu care vom lucra pe propriile noastre schiţe de modă, realizând un tip de colaj natural folosind petale de flori şi frunze. Ne vom opri şi asupra Designului de produs, unde vorbind despre textilele imprimate create de Agnes Lukacs, vom afla despre geometrii şi culori cu care ne vom juca la rândul nostru creând propriile tipare cu ajutorul stickerelor colorate.
La fel de importante pentru designul românesc sunt industriile creative conexe precum publicitatea unde vom observa jucăriile optzeciste realizate de către agenţia Cohn & Jansen JWT şi decoraţiunile puzzle ale Fundaţiei Friends for Friends. Inspiraţi de acestea vom crea la rândul nostru maşini din cutii de lapte reciclate, dar şi decoraţiuni în formă de pasăre din carton, sfoară şi hârtie. De-a lungul vizitei copiii vor fi încurajaţi să-şi exerseze spiritul activ de observaţie prin care să descopere obiectele expuse, să pună întrebări năstruşnice şi să se lase antrenaţi de obiectele pe care le pot construi ei înşişi.
Romanian Design Week şi Da’ De Ce promovează educația non-formală activă şi încurajează dialogul cultural prin evenimente care vin să completeze oferta educaţională clasică. Dezvoltarea abilităților de observare atentă, critică și distractivă a lumii din jur necesită exercițiu şi credem cu pasiune în puterea obiectelor de a educa și în capacitatea copiilor de a fi fascinați de către acestea.

Accesul la programe se face numai pe bază de înscrieri care se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului la e-mail: inscrieri@asociatidadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor).
Calendarul programelor:

• Sâmbătă, 17 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Duminică, 18 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminică, 18 mai 2014, ora 12:00 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Sâmbătă, 24 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Sâmbătă, 24 mai 2014, ora 12:00 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminică, 25 mai 2014, ora 10:30 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani.

Taxă de participare:
50 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil)
70 lei/familie formată din trei membri
80 lei/ familie formată din patru membri etc.
Există două modalități de plată
Plata pe loc: După confirmarea înscrierii, plata se face înainte de începerea programului, la sediul librăriei.
Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxă):
Achitarea taxei de participare, la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul Asociaţiei De dragul artei. RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Design). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

Programe pentru copiii din grădinițe și clasele primare
Programul de mai sus este disponibil și pentru grupurile de copii de grădiniță sau din ciclul primar în săptămâna 19- 23 mai 2014. Detalii: https://www.asociatiadadece.ro/program/programe-gradinite/