ARHIVA – Programe de teatru muzeal dedicate copiilor de 6-10 ani, la Palatul Mogoşoaia

Vara trece, toamna vine… iar Asociaţia de Dragul artei scoate din pălăria cu surprize proiecte noi, care mai de care mai inedite şi atractive, dedicate copiilor.

De data aceasta, asociaţia se extinde în afara Bucureştiului, la Mogoşoaia, pentru a propune un proiect de teatru muzeal derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brancoveneşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, denumit La Palat animat. Membrii echipei sunt co-autori de studii dedicate teatrului muzeal. Scenariul programelor este creat şi dezvoltat special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, iar conceptul programului porneşte de la istoria familiei Brâncovenilor şi a istoriei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. Povestea dramatizată va fi susţinută de către actorii Vadim Rusu și Cornel Mihalache de la Teatrul de pe Lipscani în faţa celor mici și va porni de la date istorice reale care vor fi transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă aducând elemente de civilizație a epocii prin gesturi, costume și atitudini.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, participanţi la programele La Palat animat, pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu clasa şcolară sau cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.

Mai mult, dincolo de factorul inedit al conceptului, ca o garantare a calităţii programelor, trebuie menţionat faptul că ele vor fi evaluate de către un specialist care va aprecia modul de satisfacţie a copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, pentru ca întregul proiect să devină un exemplu de bună practică şi pentru alte muzee din ţară. Sunt foarte multe locuri din România care merită readuse în circuitul cultural şi în atenţia copiilor, astfel încât aceştia să conştientizeze şi să trăiască pe viu atmosfera unei clădiri cu istorie şi poveşti frumoase.

Dăruiţi-vă şi dăruiţi-le copiilor şansa de a trăi vremurile de altădată, veniţi La Palat animat!

Înscrieri:

Pentru familii: programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni, începând cu ora 08.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului iar înscrierea este valabilă numai după confirmarea din partea organizatorilor).
Pentru şcoli: programările sunt obligatorii şi se fac numai cu 5 zile înainte de data la care se doreşte programată activitatea, la e-mail: oana@dedragulartei.ro iar înscrierea este valabilă numai după confirmarea din partea organizatorilor. Grupul trebuie să aibă maximum 20 de copii. Din cauza numărului mic de programe, fiecare şcoală poate înscrie o singură grupă. Transportul este gratuit pentru clasele din Bucureşti.

Participarea este gratuită.

Structura programelor pentru familii:

 • Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30
 • Duminică, 23 septembrie, ora 10.30
 • Sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.30
 • Duminică, 30 septembrie, ora 10.30
 • Sâmbătă, 6 octombrie, ora 10.30
 • Duminică, 7 octombrie, ora 10.30
 • Sâmbătă, 13 octombrie, ora 10.30
 • Duminică, 14 octombrie, ora 10.30
 • Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30
 • Duminică,21 octombrie, ora 10.30

Structura programelor pentru scoli:

 • 22 septembrie – 21 octombrie –programe destinate claselor I-IV (de marţi până vineri, în funcţie de solicitarea învățătorilor, înscriere cu 5 zile înainte de desfășurarea programului, în limita a 10 programe pe proiect);

Acces către Palatul Mogoşoaia: Judeţul Ilfov, Mogoşoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 15 km de centrul Bucureștiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piaţa Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucureşti-Dămăroaia via Palat Mogoşoaia (linie directă).

Despre coordonatorul proiectului:

Asociaţia De dragul artei îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie, prin diverse activităţi de improvizaţie artistică. www.dedragulartei.ro
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Administratia Fondului Cultural National


Partener principal:

Complexul monumental istoric cultural, turistic şi de agrement Mogoşoaia reprezintă unul dintre locurile cele mai căutate şi atractive datorită valorosului patrimoniu arhitectural Palatele Brancovenesti Mogosoaiasituat într-un cadru natural pitoresc din imediata apropiere a Municipiului Bucureşti. Centrul administrează Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. Curtea Domnească de la Mogoşoaia a fost atestată la sfârşitul secolului XVII, construcţia finalizându-se la începutul secolului XVIII. www.palatebrancovenesti.ro

 

Parteneri: Cărtureşti / Casa Retro

Şcoala cu clasele I-VIII, nr. 1 din Mogoşoaia.

Parteneri Media:

Parteneri Media

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: