ARHIVA – Povești din hârtie

Cum ar fi lumea fără hârtie? Cum ar fi viața ta fără obiectele tale din hârtie? Ce s-ar întâmpla cu poveștile?

Sunt întrebări pe care ni le punem împreună la atelierul Povești din hârtie, la Seneca Anticafe (strada Arhitect Ion Mincu, nr.1, București), un loc frumos plin de povești, dar și de alte lucruri folositoare pe care vă invităm să le descoperim împreună. Povești din hârtie este tip de atelier care are ca temă hârtia și istoria ei, pe de o parte, și responsabilitatea noastră față de mediu pe de altă parte.

Atelierul îmbină povestea cu bricolajul, copiii putând să asimileze multe informații interesante într-un mod ludic și creativ. Pentru prima parte a atelierului, cea de poveste, ce altă metodă mai potrivită am fi putut să vă propunem dacă nu teatrul Kamishibai (în japoneză teatru de hârtie)?! Cu ajutorul ilustrațiilor, vom derula povestea veche de mii de ani a hârtiei, în același timp privind, atingând și mirosind o diversitate de materiale folosite de oameni de-a lungul timpului pentru a scrie sau a lăsa urme, precum și diverse tipuri de hârtie.

În continuarea poveștii, copiii realizează sub îndrumarea educatorilor noștri o poveste colectivă, povestea lor, pornind de la cuvinte cheie din istoria hârtiei, cum ar fi: copac, deșeuri, bucată de hârtie, inventator etc. Și poate, cu ajutorul acesteia vom descoperi nu numai personaje și locuri noi, ci și idei bune de pus în practică.

La partea de practică a atelierului, copiii realizează personaje din povestea lor, colaje care să o ilustreze sau alte tipuri de artefacte, folosind hârtie reciclată de ei și adusă special la atelier.

 

 

Acest program educativ se adresează deopotrivă grădinițelor și școlilor primare, conceptul fiind adaptat de fiecare dată la vârsta și caracteristicile grupului. Programele se desfășoară la sediul instituțiilor de învățământ, pe bază de programare cu o săptămână în avans.

 

Persoană de contact: Iulia Iordan

gradinite@asociatiadadece.ro

0722 482 080

 

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: