ARHIVA – Poftiţi în vagoane! – program pentru familii cu copii de 2-8 ani

„Dragi copii, poftiţi în vagoane!” Cu acest îndemn continuăm cu bucurie seria de programe de educaţie creativă adresate familiilor cu copii de 2-6 ani în Muzeul Căilor Ferate din România (Calea Griviţei, nr. 193B). Datorită pasiunilor pe care trenurile le nasc în minţile celor mici, noul loc este ideal pentru petrecerea unei dimineţi în familie, la sfârsit de săptămână.
Programele se vor desfăşura sâmbăta si duminica, în perioada februarie – martie 2013, cu posibilitatea de a se prelungi acest program şi în luna aprilie. Pentru participare, programările sunt absolut necesare si se fac numai în săptămâna programului incepand de luni, ora 10.00 la emailul: programari@dedragulartei.ro sau pe formularul din dreapta paginii (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
Taxele de participare la program sunt următoarele: 50 lei/familie formată din doi membri, 70 lei/ familie formată din trei membri, 80 lei/ familie formată din patru membri.
Cu biletul în mână, cu pălării şi jobene, cei mici vor fi invitaţi într-o călătorie spectaculoasă dar imaginară în sălile Muzeului Căilor Ferate din România. Vor da biletul la control, vor privi pe geam peisajul imaginar şi apoi vor studia îndeaproape o machetă de locomotivă, pentru a înţelege cum funcţionează aceasta. Pentru că mecanicul lipseşte, cei mici vor intelege cum se încărca cărbunele în cazanul pentru abur al locomotivei, vor asista la o explicatie asupra rolului aburului în deplasarea trenului, totul într-un mod accesibil şi intuitiv, pe măsura şi bucuria celor mici. Şi pentru că este vorba despre unele dintre obiectele preferate de copii, trenurile, cei mici vor fi locomotive sau vagoane şi se vor întrece în „iuţeală”. Multe alte jocuri vor face din programul propus o vizită memorabilă şi distractivă. În final, familiile vor asista la demonstraţia de ingeniozitate pe care o dovedeşte o machetă uriaşă cu trenuri active care intră şi ies din tuneluri, traversează poduri sau străbat munţii. În următoarea perioadă programele se vor desfășura dupa următorul orar:

• Sâmbătă,8 iunie, ora 10.00 programe pentru copii de 2-4 ani;
• Sâmbătă, 8 iunie, ora 11.30 programe pentru copii de 4-6 ani;