ARHIVA Cu susu’n jos in expozitia Philippe Ramette

Vă invităm la un program incitant și interesant despre fotografia ca obiect și instalație, care se desfășoară în cadrul expoziției artistului francez Phillippe Ramette, deschisă de către Institutul Francez, în Galeria Centrul Artelor Vizuale-Multimedia București, din str. Biserica Enei, nr 16.
Programul educativ de educație vizuală își propune ca prin joc, observație, imaginație și experiment, să familiarizeze familiile cu copii de 4-8 ani cu arta contemporană și cu demersul specific al universului paradoxal propus de artistul francez.
Fotografia propusă de Phillippe Ramette, cea în care perspectivele realiste sunt inversate printr-o logică originală, creează reacții controversate și surprinzătoare pentru orice spectator care încearcă să găsească logica firească a imaginii. Trucurile propuse de artist se află într-un demers artistic asumat, la care copiii reacționează natural, prin uimire și joc. Pentru apropierea de universul artistului francez se vor folosi jocuri care abordează elementele de: realitate/artă, imaginație, joc/seriozitate, arta ca joc și sursă de gândire. Se va pleca de la portrete clasice, se va ajunge la cele propuse de artist și apoi la selfiurile contemporane, într-un demers jucăuș de a înțelege rolul artistului de-a lungul timpului. Se va răspunde la întrebări incitante de genul: ”De ce apa din fotografiile artistului nu curge chiar daca e așezată pe verticală?” iar paradoxurile vor fi descusute meticulos.

La partea practică, de atelier, se va propune realizarea unui colaj fotografic cu tema: Dacă lumea s-ar întoarce cu josul in sus, ce ți-ar plăcea să cadă în cer și ce să rămână sus, pe pământ?

Program de desfășurare:
Sâmbătă, 21 martie, ora 11.00, pentru copii de 4-6 ani
Duminică, 22 martie, ora 11.00, pentru copii de 6-8 ani

Sâmbătă, 28 martie, ora 11.00, pentru copii de 6-8 ani

Taxa de participare:
50 lei/ familie formată din doi membri (părinte și copil)
60 lei/ familie formată din trei membri
70 lei/ familie formată din patru membri

Există două modalități de plată:
Plata (numai) pentru program se face pe loc, înainte de începerea programului.
SAU
Plata prin transfer bancar:
Achitarea taxei de participare se face la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți sau cel târziu vineri, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Contribuție expozitie franceza). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar.