O vizită altfel în Muzeul Hărților

Pirați pe Marea Timpului
Traseu educativ în Muzeul Hărților


A fost o dată un copil de peste 7 ani care era dus de mămică la muzee, ca să afle lucruri noi și să fie împreună. Matei este un copil politicos și acceptă aproape de fiecare dată propunerile mamei de petrecere a timpului liber, chiar dacă de unele nu are poftă pe moment sau sunt prea serioase pentru gustul lui. Ajunge și la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi unde, sincer, nu avea nici un chef să meargă: colegii jucau online Clash of Clans și era ziua lui liberă! Dar, cum spuneam, e politicos, nu i-a stricat entuzismul mamei și se deplasa pe strada Londra spre muzeul ales de ea. Ce nu apucase să-i spună mama era că acolo, la muzeu, îl aștepta un traseu cu pirați, o călătorie prin muzeu ghidată de Picior de câine care este un pirat navigator pe hărțile expuse. Nu a prea înțeles ce și cum până când a ajuns la muzeu. L-a cunoscut pe piratul desenat pe traseul tipărit și a răspuns la întrebări și provocări, a desenat și agăsit răspunsurile în hărțile vechi sau în imaginația lui.
Vizita a durat mai mult dar a fost mai plăcută ca niciodată pentru că piratul a părut un interlocutor viu iar provocările lui au dus la o vizită altfel, în care muzeul a devenit o hartă uriașă pe care Matei a navigat ușor. Când se duce la școală le va spune colegilor să meargă cu clasa, pentru ca vizita să fie și mai interesantă. El va ști toate răspunsurile și va fi un fel de ghid pentru ei, iar doamna învățătoare se va bucura sigur!
Dacă nu ar fi povestea, știrea noastră ar suna așa:
Asociația Da’DeCe și Muzeul Hărților și Cărții Vechi propun copiilor de 7-12 ani însoțiți de părinți sau cadre didactice parcurgerea vizitei în muzeu cu ajutorul unui material tipărit atractiv care conține elemente interactive la care copiii pot răspunde căutând indicii presărate în expoziție. Traseul educativ, un instrument clasic în muzeele din întreaga lume, aduce informații și provoacă spiritul de curiozitate în timpul vizitării, oferind copiilor cadrul unei experiențe plăcute. El a fost realizat de Iulia Iordan și Alexandra Cucu, specialiste în educație muzeală și membru, respectiv colaborator al asociației Da’DeCe iar designul grafic este realizat de Gheorghe Iosif.
Traseul se oferă gratuit la Muzeul Hărților (str. Londra, nr. 39, București), odată cu achiziționarea biletului de intrare pentru copii care este de 2 lei și va fi disponibil până la epuizarea exemplarelor tipărite, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică între orele 10.00 și 18.00.
NU SE FAC PROGRAMĂRI, VIZITA ESTE POSIBILĂ ÎN INTERVALUL DE TIMP CÂND ESTE DESCHIS MUZEUL.
Vă așteptăm cu drag alături de Matei, să vă bucurați de ineditul unei vizite ghidate de un pirat… ilustrat.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: