ARHIVĂ – O primăvară japoneză lângă Cișmigiu

Odată cu sosirea primăverii vă facem o nouă invitaţie de a ieşi în weekend cu toată familia în căutarea poveştilor frumoase, a dimineţilor vesele cu miros de ceai şi a jocurilor deştepte. De data aceasta vă aşteptăm în librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38), un spaţiu vecin cu unul din cele mai frumoase parcuri bucureştene, primitor cu copiii şi încărcat de cărţi fine pentru părinţii cititori.
Am ales să vorbim despre primăvară spunând Poveşti din Japonia pentru că în Ţara Soarelui Răsare fiecare lună din acest sezon colorat aduce cu sine o sărbătoare pentru copii, cu tradiţiile şi decoraţiile ei. Vom porni în aventura noastră cu un spectacol de teatru de hârtie- o tehnică japoneză numită Kamishibai, veche de peste 1000 de ani- care era făcut pe străzi cu ajutorul unei biciclete şi a unei cutii de lemn ce servea ca scenă. În Kamishibai povestea este desenată pe foi mari de hârtie, derulate ca la un film, în timp ce educatorul şi copiii istorisesc întâmplările.
Vom vedea un spectacol Kamishibai despre un ceainic magic care ne va conduce spre minunata lumea a ceaiului: arome, mirosuri, texturi, culoare, care ne vor îmbia să ne exersăm simţurile pentru explozia primăvăratică a naturii: flori, păsări, soare. Cu ajutorul ceainicului fermecat vom afla despre ceremonialul japonez al ceaiului, dar şi care sunt aromele preferate ale ceainicului nostru de acasă, unde doarme el în casa fiecăruia şi despre prietenele sale, ceşcuţele. La atelier vom descoperi apoi tradiţiile lunilor de primăvară în Japonia: cei mici de 2-3 ani vor afla povestea florilor de cireş pictate pe evantaie, iar cei mărişori de 4-6 ani şi 6-8 ani vor afla despre ziua fetiţelor care se sărbătoreşte cu păpuşi de hârtie, dar şi despre ziua băieţilor prilej cu care se construiesc zmeie colorate în formă de crap aşa încât şi copiii să fie puternici şi agili ca nişte crapi. La fiecare poveste vom învăţa să bricolăm aceste jucării japoneze, urmând ca la sfârşit fiecare familie să plece acasă cu aceste ornamente de sărbătoare.
Accesul la programe se face numai pe bază de înscrieri care se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului la e-mail: inscrieri@asociatiadadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). Detalii legate de tarife şi modalităţile de plată: de introdus link.

Calendarul programelor în perioada următoare:

• Duminică, 27 aprilie 2014, 11 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani

Taxă de participare
50 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil)
70 lei/familie formată din trei membri
80 lei/ familie formată din patru membri etc.

Există două modalități de plată

Plata pe loc: După confirmarea înscrierii, plata se face înainte de începerea programului, la sediul librăriei.

Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxă):
Achitarea taxei de participare, la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul Asociaţiei De dragul artei. RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Program Humanitas). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

        În librarie există un

colț cu obiecte

      reprezentative pentru spiritualitatea japoneză – multe lucrate manual în regiuni cu tradiţie – ceainice, căni de ceai, evantaie, păpuși din lemn și din porțelan și multe alte minunății, toate aduse de peste mări si țări, tocmai din Țara Soarelui Răsare.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: