ARHIVA – Meserii la țară în Muzeul Satului

Cu cea de-a treia temă, Meserii la țară, batem din nou Din poartă în poartă și vă îndemnăm să fiți zburdalnici! De data aceasta, membrii asociației De dragul artei ciocăne împreună cu familii cu copii de 2-6 ani în poarta gospodăriei din Fundul Moldovei (Bucovina) din cadrul  Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti, pentru a afla ce meserii aveau proprietarii casei și cum au învățat să facă ceea ce știu ei cel mai bine. Astfel, în următoarele zile de sfârșit de săptămână se vor desfășura programe de educație creativă pentru familii cu copii mici, programele constând în două tipuri de activităţi într-unul singur care durează o oră: vizită interactivă în gospodăria respectivă şi un atelier creativ în care copiii vor folosi ceea ce au aflat în timpul vizitei și vor folosi materiale naturale.

Copiii vor fi invitați să descopere traseul spre gospodăria din Fundul Moldovei, marcat fiind cu obiecte care au legatură cu meseriile din spațiul rural. Odată ajunși la locul pricinei, începe joaca: jocuri de sunete  în care copiii vor identifica tipul de activitate desfășurată de mămici și tătici în curtea sau în casa gospodăriei, joc de mișcare în care vor observa modul de transformare a seminței în plantă și din plantă în mâncare și multe alte surprize care să-i ajute pe copii să perceapă lumea mai nuanțat, mai distractiv și mai interesant. Poveștile nu vor lipsi iar prispa se va umple de personaje în haine de sărbătoare sau pur și smplu harnice.  Spațiul surpriză va fi atelierul fierarului unde caluții-tătici vor duce călăreții-copii. Spațiul în sine este o minune pentru băieței și o lume magică pentru fetițe! În partea de atelier, cele mici vor face batistute prin colaj de material textil dupa modele populare iar cei mici vor face potcoave dintr-un material surpriză!

Cum toamna s-a instalat, avem și variantă de program pe ploaie.

Programele se desfăşoară după următorul orar:

  • sâmbată,  22 septembrie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani
  • duminică, 23 septembrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
  • sâmbată, 29 septembrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
  • duminică, 30 septembrie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani
  • sâmbată,  6 octombrie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani
  • duminică, 7 octombrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
  • sâmbată,  13 octombrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
  • duminică, 14 octombrie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 an

Pentru a participa la programele deDragulArtei rezervarile sunt obligatorii.
Va rugam sa completati Formularul de rezervare si va vom confirma rezervarea in cel mai scurt timp, in limita locurilor disponibile. Multumim.

Tarifele de participare pentru familii cu copii sunt:
• 40 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
• 50 lei/familie formată din trei membri,
• 60 lei/ familie formată din patru membri.

Asociaţia îşi propune dezvoltarea creativităţii si încurajarea curiozităţii naturale ale copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: