Arhivă – Mărțișor în grădinițe

Asociaţia De dragul artei anunţă organizarea programului Mărţişor în grădinţe. Acesta se va desfăşura la sediul grădiniţelor, la cerere, pe bază de programare la e-mailul
gradinite@dedragulartei.ro cu cel puțin 5 zile în avans. (Confirmarea înscrierii se va face printr-un e-mail al organizatorilor.)
Taxa de participare la program este de 25 lei/copil. Grupul trebuie să fie format din minim 10 copii, iar programele sunt adaptate tuturor categoriilor de vârstă în intervalul 2-6 ani.

Toate detaliile aici .

 

În timpul programului copiii vor fi introduși mai întâi în atmosfera de poveste prin intermediul celor două personaje, Alb și Roșu cu ajutorul dramatizării şi a jocului senzorial. Cei mici vor înțelege prin joc semnificațiile celor două culori care reprezintă mărțisorul, vor afla apoi despre tradiția acestuia și vor răsuci împreună șnurul alb cu roșu. În partea de atelier, copiii vor lucra mărțișoare din lână albă și roșie sub formă de păpușele: fetiță și băiat, pe care le vor lega cu șnurul realizat tot de ei. Materialele sunt puse la dispozitie de asociație.

ARHIVĂ

Program de mărțișor 2012

Asociaţia De dragul artei propune în grădinițe, în perioada premergătoare sărbătorii de 1 Martie, un program special de educaţie creativă adresat preșcolarilor: Povestea mărțișorului. Programul propune două tipuri de activităţi într-unul singur care durează o oră: povestea despre sărbătoarea mărțișorului și despre personajul Baba Dochia şi un atelier creativ în timpul căruia copiii vor realiza mărțișoare din materiale naturale.
Povestea spusă copiilor de un educator de muzeu talentat este despre băiatul Mărțișor care se întâlnește cu fata Babei Dochia si, pentru că el era tare priceput la chemarea primăverii, îi oferă fragi, iar Baba, odată pornită spre munte și prea sigură pe primele raze de soare, se pornește să-și lepede cojoacele. Se va mai vorbi cu copiii despre semnificația tradițională a mărțișorului, despre venirea primăverii și despre cum își făceau mărțișoare copii pe vremuri. În partea de atelier cei mici vor confecționa mărțișoare din materiale naturale puse la dispoziție de Asociație.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: