ARHIVA Mă întreb dacă noi suntem curajoși

”Mă întreb dacă noi suntem curajoși, spuse Broasca de apă. Brotacul și broasca de apă se uitară într-o oglindă.” Părem curajoși” spuse broasca de apă. ”Da, dar oare chiar suntem?” întrebă brotacul.”
Așa o să înceapă ineditul atelier de filosofie Da’DeCe, pentru copii de 4-8 ani, de sâmbătă și duminică dimineața, în limba română sau în engleză, într-un spațiu special al Bucureștiului: Seneca anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, Nr 1, București) care oferă pentru participanți biscuiți și ceai din partea casei.
De ce ar avea nevoie copiii de filosofie? Pentru că filosofia s-a născut din curiozitate, iar copilăria este vârsta curiozității. Vom înțelege filosofia ca pe o serie de întrebări interesante, pentru a potrivi între ele întrebări și răspunsuri, pentru a ne spune părerile și a le argumenta, pentru a povesti experiențele proprii. Pornind de la o metoda creată de profesorul american Thomas E. Wartenberg și folosită cu succes în multe școli din lumea întreagă, asociația Da`DeCe realizează un concept nou și totodata adaptat nevoilor copiilor din Romania, care are drept scop dezvoltarea abilităților de gândire critică și argumentativă. Seria de întâlniri începe cu tema curajului și continuă în lunile următoare cu alte teme care vor răspunde curiozității naturale a copiilor: cum este să fii altruist, ce înseamnă să însemne sau cum trebuie să fie ceva care este frumos.
Programul de desfășurare:

– sâmbătă, 10 ianuarie 2015, ora 10.30 – pentru copii de 6-8 ani – limba română – ULTIMUL PROGRAM.

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: programari@asociatiadadece.ro sau prin formularul din dreapta paginii de față (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
Taxă de participare:
o 30 lei/copil,
o 50 lei/2 frați,
o 70 lei/3 frați.
Dacă părinții doresc să-și petreacă timpul în primitorul spațiu Seneca Anticafe când copilul participă la program, este necesară plata taxei de 8 lei/oră direct la instituția-gazdă.

Există două modalități de plată:
Plata (numai) pentru program se face pe loc, înainte de începerea programului.
SAU
Plata prin transfer bancar:
Achitarea taxei de participare se face la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți sau cel târziu vineri, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Contribuție Seneca). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: