ARHIVA – Kamishibai – programe pentru familii cu copii de 5-7 ani

545990_755087501173811_1452790778_n

Kamishibai – la povești să spunem ”Hai!” – în cadrul Muzeului Vasile Grigore (str. Maria Rosetti, nr. 29).
– program de creare de povești, ilustrarea lor și interpretarea în fața unui public;
– se desfășoară pe parcursul a două week-enduri, sâmbătă sau duminică, cu același grup de familii.

Poveștile vor fi create că către copiii participanți, pe baza unor tehnici care folosesc obiectele de artă, obiectele obișnuite sau alte metode creative (o întâlnire coordonată de Iulia Iordan), apoi episoadele vor fi ilustrate de către copii ținând cont de sfaturile unui artist plastic, Ramona Guran (2 întâlniri), în ce-a de-a patra întâlnire vor aplica unele tehnici actoricești comunicate de actorul Ovidiu Ușvat și apoi copiii vor interpreta propriile povești în fața unui public format din părinți.
Kamishibai este o metodă de educație non-formală, recunoscută în întreaga lume, care ajută la dezvoltarea unor abilități importante pentru copii: empatia, atenția, organizarea, exprimarea corectă și coerentă, capacitatea de a povesti, lucrul în echipă etc. Tehnica a apărut în Japonia, dar în ultima perioadă a fost adoptată de școlile din vestul Europei și din Statele Unite ale Americii ca metodă non-formală complexă care le dezvoltă celor mici o serie întreagă de abilități.
Programul de desfășurare:
– sâmbătă, 22 martie, ora 10.30 atelier de poveste
– duminică, 23 martie, ora 10.30 atelier de ilustrație
– sâmbătă, 29 martie, ora 10.30 atelier de ilustrație
– duminică, 30 martie, ora 10.30 atelier de interpretare și prezentare
Taxă de participare:

o 200 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil, al doilea părinte participă gratuit);
o 330 lei/familie formată din trei membri (părinte și 2 copii, al doilea părinte participă gratuit);
o 530 lei/familie formată din trei membri (părinte și 3 copii, al doilea părinte participă gratuit);

Programările
sunt obligatorii şi se fac până joi, 20 martie la e-mail: inscrieri@asociatiadadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numelui şi vârstei copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). După confirmarea înscrierii, este necesară achitarea taxei de participare, la maxim două zile după confirmarea înscrierii pe lista de participanți, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Kamishibai). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 48 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
531905_755082994507595_799297405_n
1454802_755093234506571_1530949637_n