2016 – Îmi place/Nu-mi place… prin artă

coperta-mica-pt-web

Proiectul s-a încheiat cu realizarea unui ghid de lucru, „Arta contemporană: loc de joacă și de învățare”, pe care ÎL PUTEȚI DESCĂRCA DE AICI.

 

 

Evenimentele din cadrul proiectului Îmi place/ Nu-mi place… prin artă s-au desfășurat în perioada aprilie – iunie în București, la Muzeul Național de Artă Contemporană, unde au avut loc primele ateliere și prima expoziție. Începând cu luna septembrie proiectul a continuat la Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Muzeul de Artă Constanța, unde s-au desfășurat alte ateliere și expoziții concepute cu drag!

Proiectul constă în mai multe întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III-VI și muzee de artă modernă și contemporană din 3 orașe: București, Cluj și Constanța, în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație. Atât atelierele, cât și expozițiile, se vor desfășura în spații din cadrul muzeelor, artiștii vor ghida grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă, în diferite tehnici: pictură, grafică, instalații care stimulează simțurile, fotografie etc. Pentru București, Aurora Kiraly, Daniela Bălăneanu, Irina Cangeopol și Cuzina vor fi îndrumătorii celor mici. În Cluj și Constanța, lor li se vor alătura și artistele Elena Ilaș și Ana Bănică.

 

Îmi place/ Nu-mi place… prin artă urmărește o interacțiune autentică între artiști și copii de 9-12 ani, rezolvând nevoia de exprimare personală a copiilor prin mijloace artistice, într-un cadru autentic și mai liber decât cel asociat învățământului formal. Intenția este de a-i introduce pe copii în lumea artei contemporane în calitate de receptori (pentru expozițiile deja deschise în cadrul muzeelor) dar și în calitate de creatori de artă contemporană.

 

Îmi place/ Nu-mi place… prin artă este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

 

Invalid Displayed Gallery

Echipa noastră de artiști-educatori grozavi:

Aurora Kiraly

Aurora Kiraly

Aurora Kiraly

Aurora KIRÁLY este artist vizual, educator şi manager cultural. A absolvit Universitatea Naţională de Arte Bucureşti în 1994 şi Masterul de Management Cultural EcumEst în 1998. Din octombrie 2001 este director al Asociaţiei Galeria Nouă – o organizaţie independentă care sprijină şi promovează arta contemporană. În cadrul acestei organizaţii a fost curatorul a numeroase expoziţii şi evenimente. În 2007 se alătură echipei de cercetare a Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti şi începe să predea la departamentul de Foto-Video, Procesarea Computerizată a Imaginii. În 2012 coordonează seria de ateliere pentru copii intitulate Să înţelegem arta contemporană, realizate de Galeria Nouă în parteneriat cu MNAC şi susţinute de AFCN. De atunci se interesează constant să dezvolte programe educaţionale care să înlesnească accesul la artă şi cultură şi să contribuie la înţelegerea artei contemporane de către copii şi adulţi.

 

Exif_JPEG_PICTURE

Daniela Bălăneanu

Daniela Bălăneanu

 Am absolvit Academia de Artă Bucureşti (UNARTE) în 1995, secţia Grafică, cu o specializare în fotografie şi graphic design în Bath, U.K.

Lucrez ca ilustrator, pictor, artist mural. Din 2012 sunt profesoară de educaţie plastică/ vizuală la o şcoală din Bucureşti şi sunt implicată în diverse activităţi educaţionale şi de voluntariat.

 

Irina Cangeopol

Irina Cangeopol

Irina Cangeopol

 Sunt mamă a trei copii școlari, fapt pentru care am decis acum cinci ani să devin educator de arte vizuale într-o școală publică. Îmi place să lucrez cu copiii, să-i îndrum către o viață autentică, în care să aibă curajul să experimenteze, fără frica de a greși. Consider că rolul unui educator de artă este să-i inspire pe copii, să le creeze un mediu relaxant de lucru cu ei înșiși, oferind exemplul personal de onestitate, respect și afecțiune față de elevii săi.

În prezent sunt Profa de Arte pentru nouă clase de copii de gimnaziu de la Liceul Bolintineanu din București.

 

Cuzina

Cuzina

Cuzina

Arta este pentru mine o permanentă devenire. Invizibilul e tradus în imagini. Savurez etapa contemporană în care libertatea de expresie atinge cote alarmante. Imaginarul este descătușat total, proiectezi o scară până în lună și ești lăsat să o materializezi sub titulatura de artist. Ce privilegiu! Desenez de la 11 ani. Profit de orice tip de tehnică și mediu ca să îmi ilustrez viziunea.

 

Parteneri:

pe fond alb logo cluj logo mnac logo_m3 logo-mart sigla_bolintineanu
 

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: