2017 – Da’DeCe toate la timpul lor?

În Muzeul Vârstelor, pentru copii
Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Municipiului București invită familiile cu copii de 8-12 ani și grădinițele plus școlile la o întâlnire cu Timpul în spațiile expoziției Muzeului Vârstelor adăpostită de Casa Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei, nr. 151, pe parcursul lunii decembrie. Programul de educație muzeală Da’DeCe toate la timpul lor? își propune să creeze o experiență captivantă în care obiectele expuse și mesajul expoziției să fie translatate către experiența proprie a copiilor și părinților sau cadrelor didactice care îi însoțesc, de o manieră atractivă și interactivă, adaptată vârstelor copiilor.
Conceptul are ca temă centrală Timpul, înțeles din punct de vedere fizic (linearitatea lui prezentată prin intermediul expoziției) sau filosofic (întrebările copiilor legate de acest subiect, impresiile lor), subiectiv (amintiri, experiențe personale) sau obiectiv (momente comune prin care trecem pe parcursul vieții).Tema proiectului se va regăsi atât în cadrul discuțiilor pe care le vom purta cu grupurile de vizitatori, cât și în cadrul activităților pe care le vom propune: punerea în scenă a unei zile din viața unui copil în trecut comparativ cu una din viața lor actuală, crearea unei cutiuțe pentru păstrarea memoriei, inventarea unor povești în perechi (adulți și copii) despre naștere și moarte etc.
Deoarece includem în cadrul proiectelor noastre abordări noi și inedite ale educației muzeale contemporane, așa cum este aceea de co-creating, vom propune câteva activități prin intermediul cărora publicul va fi invitat să creeze în muzeu un conținut (poveste sau joc) pe care să îl prezinte/propună restului grupului. Astfel, în ultima parte a atelierului, copiii, pornind de la cutiile cu amintiri și având la dispoziție o serie de obiecte și cutii goale de diverse dimensiuni, vor inventa propriile jocuri pe care apoi le vor propune celorlalți vizitatori. De asemenea, în echipe formate din familii sau grupuri de câte trei copii, aceștia vor fi invitați să aleagă obiecte sau grupuri de obiecte din cadrul expunerii pe care să le prezinte celorlalți participanți prin intermediul unor metode descriptive sau interactive.
Datele de desfășurare a programelor pentru familii:
– Sâmbătă, 9 decembrie, ora 14.00, pentru familii cu copii de 10-12 ani
– Duminică, 10 decembrie, ora 11.00, pentru familii cu copii de 8-10 ani
– Duminică, 17 decembrie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 10-12 ani
– Duminică, 17 decembrie, ora 14.00, pentru familii cu copii de 8-10 ani

Programele pentru grădinițe și școli se desfășoară de miercuri până vineri, în intervalul orar 10-18, în perioada 13-22 decembrie, în funcție de necesitățile cadrelor didactice, pe bază de programare. Cadrele didactice care însoțesc grupul nu plătesc taxa de participare.

Pe scurt:
– Programele sunt gândite și propuse pe categorii de vârstă, pentru ca interesele să fie comune celor din grup (urmăriți programarea pe vârste);
Înscrierea la ambele tipuri de programe se face la adresa programari@asociatiadadece.ro iar pentru programele pentru familii puteți folosi formularul din dreapta acestei pagini;
– La programele pentru familii înscrierea se face începând cu lunea din săptămâna în care se desfășoară programul;
– La programele cu școlile, programările se fac din timp, în ordinea solicitărilor în limita a 6 programe;
Taxa de participare este de 10 lei/participant. Acest beneficiu este rezultatul parteneriatului dintr-o instituție publică de cultură și un ONG de educație culturală.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: