Da’ de ce să mă întorc în timp?

Cartea Da’ de ce să mă întorc în timp? este nominalizată la Premiul Cele mai frumoase cărți 2017!
Dacp doriți să achiziționați cartea, vă rugăm să ne scrieți la office@asociatiadadece.ro

 

Vă propunem două ateliere care pornesc de la carte. Detalii despre volum, mai jos.
 

Varianta 1

Atelierul Da’ de ce să mă întorc în timp? este o invitație la a parcurge împreună un traseul cultural pe Calea Victoriei, între Palatul Cantacuzino (Muzeul George Enescu) și Palatul Romanit (Muzeul Colecțiilor de Artă) cu opriri în fața caselor Manu și Nenciu-Trubețkoi.

Traseul va urma atât poveștile și activitățile din cartea Da’ de ce să mă întorc în timp?, dar și altele noi pe care le veți afla la fața locului.

 

Contribuția de participare: 25 lei/copil.

Acest program educativ este disponibil pentru grupele și clasele de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani în cursul săptămânii în intervalul orar 10,00 – 15.00. Traseul cultural va porni din fața Muzeului George Enescu.

 

Varianta 2

Atelierul Da’ de ce să mă întorc în timp? poate veni în vizită și la școală! Pornind de la istoria locului în care ne vom întâlni, vom completa cu povești noi traseul din carte într-un mod ludic și participativ, urmând ca la partea practică să confecționăm case sau machete mai complexe în funcție de vârsta participanților.

Atelierul propune atât povești și activități din cartea Da’ de ce să mă întorc în timp?, dar și altele aplicate pe zona în care se află școala.

 

Contribuția de participare: 30 lei/copil.

Acest program educativ este disponibil pentru grupele și clasele de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani în cursul săptămânii în intervalul orar 10,00 – 15.00.

Programările se pot face la adresa gradinite@asociatiadadece.ro

Adulții care însoțesc grupul de copii beneficiază de gratuitate.

 

 

 

coperta-rbg       metodologie_coperta_page_2

 

 

Da’ de ce să mă întorc în timp? este primul proiect editorial al asociației noastre, realizat în parteneriat cu Asociația MetruCub – Resurse pentru cultură, un proiect ce conține două cărți legate împreună: o carte-traseu adresată familiilor și școlilor și o metodologie de creare a unor astfel de materiale tipărite adresată părinților, profesorilor sau specialiștilor în cultură.

„Da’ de ce să mă întorc în timp?” este o carte-traseu care combină povestea insipirată de istoria unui loc de patrimoniu cu traseul cultural prin care sunt valorificate caracteristicile acestuia. Cartea-traseu este un produs cultural unic chiar și comparând cu piața culturală internațională, al cărui scop este apropierea publicului tânăr de patrimoniul construit sau natural al orașului București. Textul este elaborat de Iulia Iordan, educator muzeal și autor de cărți pentru copii, iar ilustrațiile sunt realizate de Anca Smărăndache. Cartea este însoțită de o metodologie adresată profesorilor, operatorilor culturali și părinților menită să-i inspire în crearea propriilor trasee culturale. Metodologia este semnată de Raluca Neamu, președintele Asociației Da’DeCe și Raluca Iacob, inițiatoarea platformei Susține cultura în educație. Dincolo de ineditul conținutului, cele două cărți reprezintă un produs editorial de cea mai bună calitate având-o pe Alice Stoicescu în calitate de book designer și pe Anamaria Pravicencu, în calitate de producător.

 

 

 

 

portretele-noastre

 

 

 

Echipa:

 

“Da’ de ce să mă întorc în timp?”

Text: Iulia Iordan

Ilustrații: Anca Smărăndache

 

„Metodologie-ghid de crearea a unui traseu cultural”

Texte: Raluca Neamu și Raluca Iacob

Producător: Anamaria Pravicencu, Asociația Jumătatea plină

Book Design: Alice Stoicescu

Redactor: Iuliana Glăvan

 

 

 

dade                   logo_m3


Mulțumim Asociației Metru Cub – Resurse pentru cultură pentru încredere și Administrației Fondului Cultural Național pentru susținerea acestui proiect!

pe fond alb

 

 

14572627_10210364879216739_2045866273_o

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: