ARHIVĂ – Creator de instalaţii

Pentru că ne jucam zilnic cu copii era normal ca 1 Iunie să fie sărbătoarea noastră preferată, aşa că noi, cei de la Asociaţia Da’ De Ce (fostă De Dragul Artei), împreună cu prietenii de la Romstal ne-am gândit să creăm un spaţiu interactiv cu acces gratuit unde îi aşteptăm pe toţi copiii cu vârsta între 2 şi 10 ani la Zeppelin Schule, strada Icoanei numărul 17 A, între orele 10 şi 17, să alergăm, să rădem şi să construim împreună.
Format din 2 elemente: un labirint 3D din ţevi şi o zona interactivă unde copiii vor construi mici instalaţii de artă şi jucării, spaţiul interactiv va îmbina mişcarea cu logica, va fi un loc pentru exersarea dexterităţii şi imaginaţiei. Tehnica, logica, joaca şi arta se vor întâlni sub forma unor ateliere creative.

Prin programe educative povestim lumea cu ajutorul copiilor curioşi, pornind de la obiecte care devin vii, pline de sens, adevărate surse de cunoaştere şi imaginaţie. De data aceasta am pornit de la ideea că ne-ar plăcea să construim un spaţiu în care copiii să se poată mişca liber, un labirint pe care să-l rezolve, să-l parcurgă şi să-l înţeleagă ca structură logică distractivă. Folosind ţevi şi fitting-uri din PVC vom realiza un labirint prin care micuţii trebuie să treacă pentru a ajunge la zona de construcţie.
Odată rezolvată enigma labirintului, vom pune in aplicare conceptul de puzzle tridimensional prin care le dăm mână liberă copiilor să construiască o lume proprie, inventând şi dând o nouă formă fiecărei piese. Copii reinterpretează obiectele în momentul în care se joacă cu ele, în acelaşi timp învăţând la ce folosesc, cum se folosesc şi cum se numesc. De data aceasta vom pune în discuţie universul instalaţiilor cu reţeaua ei de produse fascinante: ţevi, fittinguri, coturi, teuri, furtunuri, benzi izolatoare colorate şi garnituri. Copiii vor putea pipăi, mirosi, folosi, picta toate obiectele alese şi, cu ajutorul părinţilor, să creeze o instalaţie de artă, structuri geometrice, jucării, obiecte decorative sau mobilier imaginar. Pentru a-i inspira, copiii vor găsi la faţa locului câteva modele deja construite, precum şi educatorii Da’ De Ce gata să-i ajute. Încurajăm munca în echipă, aşa că fiecare copil va lucra asistat de un părinte priceput.
Accesul la acest evenimentul este gratuit, urmărind intervalul orar orientativ:
• orele 10:00 – 11:30 – familii cu copiii de 2-3 ani;
• orele 11:30 – 13:30 – familii cu copii de 4-6 ani;
• orele 13:30 – 16:30 – familii cu copiii de 6-10 ani.
Nu se fac înscrieri.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: