ARHIVA Ce mă face să fiu eu?

Atelierele de filosofie pentru copii, tema lunilor ianuarie și februarie Ce mă face să fiu eu?

Datorită succesului pe care l-au avut atelierele de filosofie pentru cei mici, lansate în premieră de Asociație la sfârșitul anului trecut și desfășurate în primitorul spațiu Seneca anticafe (str. Arh. Ion Mincu, nr 1), și mai ales datorită plăcerii de a participa la acestea, atât a noastră, cât și a copiilor sau a părinților, atelierele se continuă și anul acesta cu teme noi de discuție și cu activități noi. Tema Ce mă face să fiu eu? are ca punct de plecare un fragment din povestea Vrăjitorul din Oz de Frank Baum care ne va face să reflectăm împreună la legătura dintre corp și suflet, să ne întrebăm despre inimă și creier, să căutăm răspunsuri la întrebări surprinzătoare sau să ne imaginăm noi întrebări despre a simți și a gândi.
Programul de desfășurare:
– sâmbătă, 17 ianuarie 2015, ora 10.30 – pentru copii de 4-6 ani;
– sâmbătă, 24 ianuarie 2015, ora 10,30 – pentru copii de 6-8 ani;
– duminică, 25 ianuarie 2015, ora 10,30 – pentru copii de 6-8 ani;
– sâmbătă, 14 februarie 2015, ora 10.30 – pentru copii de 4-6 ani;
– duminică, 15 februarie 2015, ora 10.30 – pentru copii de 4-6 ani;
– sâmbătă, 21 februarie 2015, ora 10.30 – pentru copii de 6-8 ani.

Pornind de la o metoda creată de profesorul american Thomas E. Wartenberg și folosită cu succes în multe școli din lumea întreagă, asociația Da`DeCe realizează un concept nou și totodata adaptat nevoilor copiilor din Romania, care are drept scop dezvoltarea abilităților de gândire critică și argumentativă. În urma atelierelor desfășurate la sfârșitul anului 2014, ne-am dat seama că aceste ateliere au și o importantă latură terapeutică care i-a ajutat pe copii să vorbească cu mai multă ușurință despre lucruri care îi preocupau. Seria de întâlniri începută cu tema curajului, continuă acum cu tema legată de importanța minții și sufletului, a legăturii dintre ele, cu o dezbatere despre ce ne definește personalitatea și cum de rămânem aceleași persoane chiar și după ce creștem și ne schimbăm înfățișarea. Atelierele de filosofie vor continua și lunile următoare pentru care avem în pregătire teme noi ce vin în întâmpinarea curiozității naturale a copiilor.

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: programari@asociatiadadece.ro sau prin formularul din dreapta paginii de față sau completând formularul din dreapta paginii acesteia (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
Taxă de participare:
o 30 lei/copil,
o 50 lei/2 frați,
o 70 lei/3 frați.
Dacă părinții doresc să-și petreacă timpul în primitorul spațiu Seneca Anticafe când copilul participă la program, este necesară plata taxei de 8 lei/oră direct la instituția-gazdă.
Există două modalități de plată:
Plata (numai) pentru program se face pe loc, înainte de începerea programului.
SAU
Plata prin transfer bancar:
Achitarea taxei de participare se face la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți sau cel târziu vineri, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Contribuție Seneca). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar.

Formular rezervare

Va rugam sa ne contactati pentru rezervare: