#AudioPovesteaMuzeului

Invităm copii de 6-12 ani cu părinții/ bunicii/ mătușile sau unchii la o întâlnire cu motanul Pisissicius, un motan invizibil care bântuie prin Muzeul Literaturii de ceva timp. A fost auzit în repetate rânduri povestind vrute și nevrute despre scriitorii din muzeu. Copiii vor participa la ”Misiunea Pisissicius” care presupune prinderea tuturor sunetelor pe care motanul neastâmpărat le face prin săli. Vor auzi povești, miorlăituri, regulile jocului și îl vor urma pe motan : pâș – pâș, pis-pis, până la ținta finală. Nu știm prea multe despre asta, pentru că Pisissicius este responsabil cu joaca, dar am auzit că poveștile vor face parte din audioghidul muzeului la care domnul Pissisicius este gazdă principală.
Singurele lucruri sigure deocamdată sunt următoarele :
Trebuie să vă înscrieți aici : programari@asociatiadadece.ro sau inscrieri@asociatiadadece.ro sau în formularul din dreapta paginii acesteia
Se întâmplă sâmbătă, 24 noiembrie, orele 11.00 – pentru copii de 6-8 ani SAU 13.00 – pentru copii de 9-12 ani
E gratuit, aduceți și prieteni, ca să fie joaca mai faină
– Vă veți întâlni cu Iulia (Iordan) și Alexandra (Cucu) care să intermedieze întâlnirea cu Pisissicius
Selma Dragoș e de vină de prezența motanului în săli, dar pentru asta avem noi pedeapsa cuvenită
– Întâlnirile fac parte din proiectul #AudioPovesteaMuzeului care se va finaliza cu un audioghid simpatic pentru copii
Vă așteptăm cu emoție, sper să-i faceți față motanului !

**************************************************************************************
Vrei ca preferințele tale să devină poveste? Vrei ca ceea ce-ți dorești într-un muzeu să se transforme într-o bucurie și pentru ceilalți? Dacă da, vino la o întâlnire cu echipele Da’DeCe și Muzeul Literaturii și spune-ne/ arată-ne/ inventează ce ai vrea să auzi în timpul unui audioghidaj (vizita aceea cu căști la urechi de unde ți se susură ceva în plus, frumos și valoros, despre ceea ce vizitezi). Părerile tale vor fi apoi transformate de muzeografi, educatori muzeali și un dramaturg, într-o poveste numai bună de spus la urechile celor de vârsta ta, în timp ce vizitează muzeul. Adaptăm astfel muzeul la un public foarte tânăr, creativ și curios!

Atelierele au loc astfel:

– miercuri, 21 martie ora 13.00 – 14.30 (pentru copii de 6-12 ani din cadrul Școlii Ferdinand I)

– sâmbătă, 24 martie, ora 10.30-12.30 (pentru tineri de 14-20 de ani)

Înscrierile se fac numai pentru întâlnirea cu tinerii de 14-20 de ani și se folosește formularul din dreapta paginii acesteia sau email programari@asociatiadadece.ro

Numărul participanților este limitat, astfel încât numai primele înscrieri vor putea fi onorate. Participarea este gratuită dar înscrierile trebuie să fie ferme.

***

Inițiativa face parte din proiectul #AudioPovesteaMuzeului realizat în parteneriatul dintre Muzeul Literaturii Române și Asociația Da’DeCe care are drept scop dezvoltarea unui audioghidaj pentru două categoorii de public: copii de 6-12 ani și tineri de 14-20 de ani. Aceste texte vor fi realizate ținând cont de 3 componente importante: nevoile/ preferințele/ întrebările publicului (care vor fi identificate în cadrul atelierelor de mai sus), informația documentară despre scriitorii, artefactele și contextul literar asociat expunerii muzeului (prin colaborarea dintre muzeografi și educatori culturali) și intervenția unui dramaturg care va adapta conținuturile anterioare într-o poveste coerentă, atractivă și elocventă pentru public.

Rezultatul final va fi reprezentat de două ghidaje audio de tip storytelling pe care vizitatorii muzeului o vor asculta pe parcursul vizitării muzeului, începând cu sfârșitul acestui an.