ARHIVA Amintiri din preistorie

Sunt atâtea lucruri care astăzi ni se par de la sine înțelese, încât foarte rar ne dăm seama că ele sunt de fapt rezultatul unei evoluții, sunt creații dezvoltate în timp, care ne-au transformat existența în feluri spectaculoase. Uneori trecutul este ca o altă lume, străină și greu de înțeles. Copiii de astăzi abia își pot imagina cum era viața fără telefonul mobil, de exemplu. Dar cum era oare când nu aveam nimic în afară de lucrurile pe care le găseam în natură? Cum era când nu cunoșteam decât focul și abia începuserăm să ne așezăm, să domesticim animale și să cultivăm pământul?

În luna ianuarie, la Muzeul Național de Istorie a României, vom călători în urmă cu 6000 de ani și vom descoperi cum trăiau pe atunci oamenii care locuiau în Valea Dunării! Programele au loc în expoziția „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roșu, o așezare preistorică de acum 6000 de ani” deschisă la Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei, nr. 12) până la sfârșitul acestei luni.

Pentru rezervări, folosiți formularul din dreapta sau scrieți-ne la adresele inscrieri@asociatiadadece.ro sau programari@asociatiadadece.ro.

Contribuţie pentru participare:
o 45 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
o 65 lei/familie formată din trei membri,
o 70 lei/ familie formată din patru membri etc.
Copiii de 6-10 ani pot participa neînsoţiţi la program, situaţie în care contribuţiile sunt după cum urmează:
o 30 lei/1 copil
o 50 lei/ 2 fraţi
o 60 lei/3 fraţi
În orice situaţie, pe baza chitanţei, după terminarea programului, se pot vizita şi alte expoziţii din cadrul Muzeului.

Există o singură modalitate de plată:

Plata prin transfer bancar:
Achitarea contribuţiei pentru participare se face la maxim două zile (sau în aceeaşi zi în cazul în care rezervarea se face joi sau vineri) după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul De dragul artei – RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea contribuție program MNIR). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar.

Programe educative pentru grădinițe și școli:

Acest program educativ se adresează deopotrivă grădinițelor și claselor pregătitoare, conceptul fiind adaptat diverselor grupe de vârstă cu care se lucrează de fiecare dată. Programările pot fi făcute cu câteva zile în avans, în măsura zilelor disponibile, excepție fac zilele de luni și marți când muzeul este închis vizitatorilor.

Taxă:  25 lei/copil

Adulții care însoțesc grupul au gratuitate.

Persoană de contact: Iulia Iordan

gradinite@asociatiadadece.ro