ARHIVA: Muzeul vibrează

Vă invităm în vibrantul spaţiu al Muzeului George Enescu la programul educativ Muzeul vibrează, un program de educație prin muzică și mișcare creativă, conceput de echipa noastră în colaborare cu muzicieni și dansatori.

Acest program se adresează deopotrivă familiilor, cât și școlilor primare și grădinițelor, pentru copii de la 2 la 10 ani.

Activităţile propuse sunt adaptate de fiecare dată familiilor sau claselor de copii, dar și grupei de vârstă a participanților. Prin intermediul acestora, copiii se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu expuse în cele trei săli ale muzeului ce amintesc de copilăria compozitorului. Prin intermediul muzicii şi mișcării creative vor afla despre viața şi opera acestuia, vor învăţa cum îşi pot face propriile lor instrumente muzicale sau ce fel de sunete scot acestea.

Programul este susținut de un educator muzeal cu experiență în zona dansului contemporan și a terapiei prin dans și un muzician, respectiv, flautista Casandra Iamandi și conține jocuri amuzante care îi familiarizează pe copii cu diferite timbruri ale sunetelor, cu instrumente și familiile lor și cu modul de funcționare a orchestrei.

Programul de desfășurare pentru familii se află în dreapta paginii sub formă de formular.

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: inscrieri@asociatiadadece.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

Grădinițele și școlile primare care doresc să participe la acest program o pot face pentru zilele de marti, joi si vineri. Este nevoie de o programare prealabilă, cu cel puțin o săptămână înainte la adresa de mail gradinite@asociatiadadece.ro.

Contribuție pentru participare (familii, în week-end):
o 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
o 80 lei/familie formată din trei membri,
o 90 lei/ familie formată din patru membri etc.

Contribuție pentru participare (grădinițe și școli, in timpul săptămânii):

Taxă: 35 lei/copil

Adulții care însoțesc grupul au gratuitate.

Pentru familii există o singură modalitate de plată:

Plata prin transfer bancar:
Achitarea contribuţiei pentru participare se face la maxim două zile (sau în aceeaşi zi în cazul în care reyervarea se face joi sau vineri) după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea contribuție Muzeul vibreaza). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar.