ARHIVA – Indicii aurite și comori găsite

Programele se reiau într-o nou formulă începând cu 21 septembrie.

Asociaţia De dragul artei continuă cu bucurie seria de programe de educaţie muzeală adresate familiilor cu copii de 3-8 ani în Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei, nr. 12). Pătrundem în Tezaurul României cu emoție și încântare pentru a descoperi adevăratele comori ale țării. Programul propune o vânătoare de comori bine organizată în care copiii și părinții acestora vor descoperi detalii care îi vor conduce spre obiecte din aur adevărat, măiestrit lucrat din vremuri străvechi.

Programele se vor desfășura sâmbăta și duminica, iar programările sunt absolut necesare și se fac numai în săptămâna programului la emailul: dragos@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor).

Contribuția la program: 50 lei/familie formată din doi membri, 60 lei/ familie formată din trei membri, 70 lei/ familie formată din patru membri.

Programul propune o vânătoare de comori și alte jocuri prin care cei mici vor înțelege ce înseamnă tezaur, ce este aurul, la ce folosește, de ce este valoros prin el însuși sau prin modul artistic de a-l prelucra. Copiii vor fi însoțiți de o ceată de licurici (felinare) la intrarea în sala tainică a Tezaurului, unde vor descoperi diferite obiecte valoroase din aur: Coiful de la Coțofenești sau Tezaurul de la Pietroasele. La atelier fetițele vor realiza podoabe din material argintiu sau auriu iar băieții vor confecționa coifuri precum cel din cadrul expunerii.

indicii

indicii 2