Ozana Nițulescu

Posted on septembrie 3, 2016 by ddaAdministrator

La facultate am studiat Psihopedagogia Specială și în educația muzeală am început să lucrez făcând programe educative pentru persoane cu deficiențe de auz, de văz și de intelect la MNAR. De atunci am lucrat și cu alte categorii de public, și probabil că cele mai multe programe le-am făcut pentru copiii între 4 și 12 ani, veniți cu fie familia, fie cu clasa sau grupa. Mi-a plăcut foarte mult educația muzeală și vreme de șapte ani plini a fost activitatea mea principală. În răstimp, însă, m-am format și ca psihoterapeut centrat pe persoană și în momentul de față sunt mai mult în cabinet decât prin muzee. Lucrez individual, cu copii, cu adulți, și cu grupuri. Deși sunt foarte diferite, găsesc că educația muzeală și psihoterapia – cu precădere cea în care m-am format – au foarte multe principii comune și se bazează pe același respect și aceeași prețuire față de om și de capacitatea lui de a crește și de a-și împlini potențialul. Sunt pasionată de ambele domenii și în plus am mai descoperit că sunt un mare fan ar parkour-ului și al benzilor desenate (și al altor medii conexe). Îmi plac mișcarea, poveștile și imaginile și le folosesc și în activitatea mea profesională de câte ori prind ocazia și mi se pare potrivit – un bun exemplu pentru asta ar fi traseele educative, pe care le concep cu entuziasm.
Sunt cu Da’DeCe în primul rând pentru că îmi plac la nebunie oamenii din echipă și lucrurile pe care le facem împreună. În ceea ce privește responsabilitățile mele directe în Asociație, în ultima vreme am ținut mai puține programe educative, dar eu sunt cea care face și trimite newsletterul (și sunt mereu în căutare de feed-back, apropo!) și care se ocupă de baza de date și de cele două adrese de mail, inscrieri și programari.
Despre ce mai fac în rest puteți citi mai multe pe site-ul meu, ozananitulescu.ro.

This entry was posted in Echipa. Bookmark the permalink.

Comments are closed.