2% pentru o colecție care prinde viață

Vă spuneam că suntem în căutarea unui spațiu de depozitare a colecției de jucării donată de dl. Iosif Herțea, cu care am organizat deja o expoziție interactivă anul trecut: ”Elefanți, cuci, cai și EU”.
Am găsit un spațiu adecvat unde putem conserva jucăriile dar de unde vor porni și noi expoziții interactive, ca o bază pentru inițiativa Muzeul copilului Da’DeCe.
Ajutați-ne prin 2% din venit să ne permitem acest spațiu, iar noi vom face proiecte care vor bucura familiile și copiii! Este un efort mic, dar foarte necesar! Vă mulțumim!

DATE GENERALE:
– Formularele sunt despre veniturile din 2017;
– Data limită de depunere este 25 mai 2018;
– Sumele de tip venit din anul precedent, pentru care s-a plătit impozit pot rămâne la stat, unde sunt acum, sau pot fi redirecționate sub procentul de 2% în beneficiul unui ONG;
– Această sumă nu poate fi mai mare de 300 de lei și este calculată de ANAF pe baza formularelor completate de dvs.;
– Există două formulare în funcție de tipurile de venit: formularul 230 pentru venituri obținute din salarii și formularul 200 pentru venituri din alte surse (activități independente, drept de autor și altele, chirii, PFA);
– Datele noastre care trebuie completate în cele două formulare sunt: Asociația Da’DeCe, CIF 19212810, IBAN RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (ING Bank)

CUM SE PROCEDEAZĂ. E SIMPLU!
1. Se descarcă și se printează FORMULAR 230 (pentru salarii) și/sau FORMULARUL 200 (pentru alte tipuri de venituri). Se completeaza primul câmp cu datele dvs., apoi datele asociației (Asociația Da’DeCe, CIF 19212810, IBAN RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 – ING Bank) și semnătura dvs. în stanga jos.
2. Căutați agenția ANAF de care aparțineți, aici.
3. Formularul se depune FIZIC la ANAF sau prin trimiterea formularului prin poștă – ideal cu confirmare de primire.
SAU
Se poate depune formularul si ONLINE pe site-ul ANAF!
– Dacă aveți deja cont intrați acolo și selectați formularul 230, unde adăugați datele noastre: Asociația Da’DeCe, CIF 19212810, IBAN RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (ING Bank).
– Daca nu aveți cont, vă înregistrați pe site-ul ANAF, aici și apoi depuneți formularul. Atenție! După înregistrare, în termen de 10 zile este necesar să vă prezentați la ORICE birou ANAF cu buletinul, copie după buletin și fișierul cu datele înscrise pe site pentru validare.

Pentru a ști că susțineți această inițiativă, vă rugăm să ne scrieți un scurt mesaj la office@asociatiadadece.ro cu subiectul: 2% pentru DaDeCe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi într-o luptă de rezistență a unui ONG care scoate la iveală o colecție unică de jucării într-un mod interactiv, potrivit copiilor de azi!

Mulțumim pentru încrederea dumneavoastră!

PARTENERI STRATEGICI

Conținutul site-ului www.asociatiadadece.ro (text, baze de date, software, conținut multimedia – înregistrari audio și video, fotografii și elemente grafice) fac obiectul legilor din România și al legilor internaționale privind drepturile de autor. Conținutul site-ului nu poate fi copiat, modificat, reprodus, republicat postat, transmis, vândut sau redistribuit în orice formă fără o permisiune scrisă din partea Asociației Da’DeCe.

Participând la programele educative organizate de Asociația Da’DeCe, vă exprimați acordul față de urmatoarele condiții:

– adresa dumneavoastră de email va fi inclusă automat în baza noastră de date. Daca nu doriți acest lucru, vă rugăm să ne contactați în scris și să solicitați dezabonarea de la newsletter;

– fotografiile realizate de către membrii asociației în timpul programelor pot fi folosite în scopuri publicitare pe site-ul sau pe pagina de Facebook a asociației;

– dacă participați la programele adresate familiilor, este nevoie să fiți prezent pe tot parcursul programului alaturi de copil. De asemenea sunteți responsabil de supravegherea copilului în timpul vizitei in muzeu;

– dacă sunteti invațător/educatoare și însoțiți grupul de preșcolari sau școlari pe parcursul unui program sunteti responsabil/-ă cu supravegherea grupului de copii pe parcursul vizitei în muzeu.

Mulțumim că ne sunteți alături, mulțumim că de doi ani veniți la programele Asociației, mulțumim că ne puneți permanent întrebări și ne mențineți curiozitatea trează. Așa am crescut ca-n povești, în doi ani cât alții în șapte.
Pentru că am crescut ne trebuie hăinuțe noi. Știti cum e, nici nu-ti dai seama cum trece timpul, dar cand scoti din dulap bluzițele, rochițele sau pantalonii, realizezi cum ai crescut. Asa am crescut și noi, cu voi și datorită vouă.

Ne-a inspirat intrebarea din jurul nostru, întrebare pe care care copiii ne-o adresează constant “da’ de ce?”. Ne-am dat seama că ne place sa hrănim curiozitatea celor mici și atunci am luat întreabarea “Da’DeCe” ca hăinuța noastră nouă, care ne vine mănușă. Ne schimbăm deci numele din De dragul artei în Da’ De Ce și vă asigurăm de faptul că rămânem aceiași dar mai buni, tot curioși si voioși, gata de descoperit lucruri noi prin muzee împreună cu voi.

La palat animat
20 mai 2013
La Palat animat- în vizită la prințul Ștefan Brâncoveanu,
programe pentru copii de 4-8 ani
la Palatul Mogoşoaia

Datorită succesului proiectului La Palat animat, asociația De dragul artei reia într-o formulă îmbunătățită seria de programe de teatru muzeal adresate familiilor cu copii de 4-8 ani, grădinițelor și claselor mici, în cadrul Muzeului Tradiției Aulice din Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia. Astfel, în această vară, la sfârșit de săptămână, pentru familii și în timpul săptămânii, pentru instituțiile educative, un actor care îl întruchipează pe prințul Ștefan Brâncoveanu îi invită pe copii și pe însoțitorii acestora în spațiile Palatului Mogoșoaia pentru a se lăsa cuceriți de povestea adevărată a familiei Brâncoveanu, a reședinței lor preferate și să să se bucure de atmosfera epocilor trecute.
Scenariul programelor este creat şi dezvoltat special pentru copiii, iar conceptul programului porneşte de la istoria familiei Brâncovenilor şi a istoriei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă, aducând elemente de civilizație a epocii prin gesturi, costume și atitudini: ”Cinstiți boieri și mândre conițe, v-am chemat să ne sfătuim asupra situației țării care este în mare pericol. Mergem în Sala sfatului pentru a găsi o soluție de salvare.” Cu această miză, Ștefan Brâncoveanu însoțește grupul de copii și adulți prin sălile Palatului, iar dacă soluția de salvare este viabilă, copiii vor primi în final titlul de prinț și prințesă.
Structura programelor:
Sâmbătă, 25 mai, ora 10.00 – program destinat familiilor cu copii de 4-6 ani;
Duminică, 26 mai, ora 10.00 – program destinat familiilor cu copii de 6-8 ani;
Sâmbătă, 8 iunie, ora 10.00 – program destinat familiilor cu copii de 6-8 ani;
Duminică, 9 iunie, ora 10.00 – program destinat familiilor cu copii de 4-6 ani;
Sâmbătă, 15 iunie, ora 10.00 – program destinat familiilor cu copii de 4-6 ani;
Duminică, 16 iunie, ora 10.00 – program destinat familiilor cu copii de 6-8 ani;

Taxe de participare:
Pentru familii: 50 lei/familie formată din doi membri (copil și părinte), 60 lei/ familie formată din trei membri, 70 lei/ familie formată din patru membri.
Pentru grădinițe și clasele pregătitoare, I și II – 2o lei/ copil. Grupul trebuie să aibă minim 10 și maxim 20 de copii în grup.

Înscrieri:
Pentru familii: programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, la e-mail: lapalatanimat@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numelui şi vârstei copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare). Organizatorii nu asigură transportul.
Pentru grădinițe și şcoli (grupele și clasele corespunzătoare vârstelor 4-8 ani): programările sunt obligatorii şi se fac cu cel puțin 5 zile înainte de data la care se doreşte desfășurarea activității, la e-mail: gradinite@dedragulartei.ro Înscrierea este valabilă numai după confirmarea din partea organizatorilor. Organizatorii nu asigură transportul. În timpul desfășurării programului, prezența cel puțin a unui educator/învățător este obligatorie. Acesta este responsabil de comportamentul grupului în timpul vizitei.
Acces către Palatul Mogoșoaia: Judeţul Ilfov, Mogoşoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 12 km de centrul Bucureștiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piaţa Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucureşti-Dămăroaia via Palat Mogoşoaia (linie directă

sdhgsdvbsjdbh

Sample text – sample text – Sample text

“Nous sommes un groupe de parents, éducateurs de musées et artistes – et dans certains cas un peu des trois –, qui se sont réunis pour proposer des programmes inédits destinés aux enfants et aux jeunes et leur offrir une expérience intéressante, interactive et ludique dans le domaine culturel.”

Preţuri pentru familii cu copii de 2-6 ani

20 lei/persoană copil sau părinte
50 lei/familie formată din trei membri doi părinţi şi un copil sau un părinte şi doi copii
60 lei/ familie formată din patru membri doi părinţi şi doi copii
*Preţurile includ materialele folosite la atelier

Detalii:

 • Vizita în muzeu şi atelierul durează aproximativ o oră;
 • Părinţii vor participa activ pe parcursul programului, prezenţa lor fiind obligatorie;
 • Părinţii sunt rugaţi să ne informeze asupra eventualelor alergii sau restricţii pe care le au copiii;
 • Vă rugăm ca participanţii să vină îmbrăcaţi comod şi mai puţin pretenţios dat fiind că în atelier se va lucra cu materiale diverse;
 • Materialele necesare desfaşurării programului sunt puse la dispoziţie de către asociaţie;
 • Lucrările realizate în atelier vor fi luate acasă de către participanţi cu excepţia momentelor când organizăm expoziţii, situaţie în care vom cere acceptul părinţilor pentru împrumutul acestora pe perioada de desfăşurare a expoziţiei;
 • În cazul în care nu mai puteţi participa la program vă rugăm să ne comunicaţi acest lucru cât de curând posibil, dat fiind că există listă de aşteptare;
 • Participarea copiilor şi a părinţilor la program presupune faptul că fotografiile cu aceştia precum şi cu lucrările realizate pot fi folosite de către Da’DeCe la promovarea propriilor programe.

 

Programări

Programările sunt obligatorii şi şi se fac numai de luni până vineri în săptămâna programului printr-una dintre cele trei modalități:
– la email programari@dedragulartei.ro (precizați data programului solicitat, numele și vârsta copilului)
– folosind formularul de mai jos (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor)

Sau la
telefonul: 0747 027 353 Dorothea Nicolescu

Programele pentru grădinițe:

– Taxa de participare la program este de 20 lei/copil.
– Grupul trebuie să conţină minim 10 şi maxim 20 copii.
– Prezenţa cel puţin a unui educator este obligatorie.
– Programările se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404.
– Programele se vor desfăşura în zilele din timpul săptămânii, de marţi până vineri, în intervalul de vizitare a muzeului și în funcție de solicitarea educatorilor.

Da’DeCe s-a lansat inițial sub numele Asociația De dragul artei, printr-o serie de programe de educaţie creativă într-o locaţie creativă prin ea însăşi: Muzeul Ţăranului Român.

 • Programele sunt adresate familiilor cu copii de 2-4 ani ;
 • Se vor desfăşura lunar, la sfârşit de săptămână;
 • În fiecare lună va fi abordată o altă temă;
 • Programele se desfăşoară în zilele de week-end (în a doua, a treia şi a patra săptămână) astfel: sâmbătă de la ora 10.30 şi duminică de la ora 16.30. Pentru tema din luna în curs accesaţi www.asociatiadadece.ro, secţiunea Programele de educaţie creativă;
 • Un program va dura în jur de o oră şi va presupune o vizită într-una dintre sălile muzeului şi o activitate în atelierul muzeului. Cele două părţi vor avea o temă comună. Uneori vizita va fi agrementată de prezenţa unui actor (folosim teatrul muzeal ca metodă), iar de cele mai multe ori atelierul va beneficia de prezenţa unui artist care va ajuta copii să utilizeze materiale naturale într-o manieră creativă;
 • Părinţii vor participa activ pe parcursul programului, prezenţa lor fiind obligatorie.

Les programmes de l’association Pour l’Amour de l’Art visent à développer chez votre enfant des qualités telles que l’imagination, la pensée analytique et la créativité. Après avoir participé aux programmes, vous le sentirez plus détendu et plus attentif aux détails. Il appréhendera avec plus d’enthousiasme les objets qui l’entourent, qu’ils soient naturels ou culturels. Il vous surprendra par ses réponses uniques (ce qu’il fait sûrement déjà) et ses réactions dénotant connaissances et sensibilité. Ce, parce que l’équipe Pour l’Amour de l’Art cultive une approche globale, tout en s’adressant à chaque enfant individuellement. Au musée ou en ville, là où la culture a laissé des traces, entourés d’objets originaux, nous faisons tout pour que les enfants et les jeunes se sentent bien et apprennent des choses étonnantes dans une atmosphère agréable et décontractée.

Observator Cultural relateaza despre programul Muza. Muzica.Muzeu. intr-un articol captivant cu titlul “De-a joaca in muzeul muzicii”

TVR Plus, in editia Jurnalului Cultural prezinta programul “Ce-i o casa de pescar? Ia spune-mi tu ai habar? gandit deDragulArtei.

Digi24TV prezinta programul Muza.Muzica.Muzeu. in reportajul Enescu pentru copii.

Forum DespreCopii.com cu parerile parintilor despre programul Muza.Muzica.Muzeu.

JurnalDeBucuresti.com prezinta programele pentru gradinite realizate deDragulArtei la Muzeul Naţional al Tăranului Român.

BaBoom.ro ofera informatii privind Povestea Martisorului in gradinite, un program realizat deDragulArtei.

RomaniaPozitiva.ro mereu la curent cu programele pentru familii cu copii dezvoltate deDragulArtei.

Adevarul relateaza despre programul “Craciunul pe intelesul copiilor”, povestit de Iulia si deDragulArtei.

Dilema Veche despre “Copiii in muzeu”, un articol privind comunicarea fara cuvinte intr-un spatiu cultural conventional.

UrbanKid saluta lansarea programelor deDragulArtei.

CasaDinCopac ne povesteste cu talc despre programele educative si creative dedicate copiilor intre 2-4 ani.

Articol pe www.adevarul.ro

Articol pe www.superbebe.ro

Articol pe www.ziarulcopiilor.com

“Suntem un grup de părinţi, educatori de muzeu, artişti, în unele cazuri câte ceva din fiecare. Ne-am strâns pentru a propune programe inedite pentru copii şi tineri şi pentru a oferi copiilor noştri ce e mai bun şi interesant, interactiv şi amuzant în domeniul cultural.”