Clara Trăistaru

Posted on septembrie 3, 2016 by ddaAdministrator

Clara este manager cultural, artivator și artivist incurabil. După studii de filologie la București, când era mai mult în biblioteci, la teatru, expoziții și la cursuri de istoria artei decât în aulele de lingvistică, a obținut o bursă de cercetare guvernamentală predoctorală la Bruxelles și a continuat cu un master transdiciplinar despre relația estetică în arta contemporană.
A vrut să fie voluntar în Africa, dar a descoperit Portugalia, unde a fost voluntar prin programul EVS al Uniunii Europene într-un cartier la periferia Lisabonei și unde a început să lucreze cu copii prin activități artistice; a continuat apoi la Bruxelles. S-a specializat în tehnici ce folosesc arta și cultura în educație în Portugalia și Belgia și apoi și-a folosit experiența și s-a perfecționat la Muzeul Național de Artă al României unde a implementat mai multe programme pentru public și a demarat primul circuit Noaptea Muzeelor în 2008.
În ultimii ani lucrează la Institutul francez din București unde coordonează proiectele de arte vizuale și artele spectacolului colaborând cu artiști, curatori, instituții și organizații din Franța și România; continuă să cocheteze cu educația și medierea culturală susținând programe pentru copii, dar și pentru adulți.

This entry was posted in Echipa. Bookmark the permalink.

Comments are closed.