Alexandra Cucu

Posted on noiembrie 28, 2017 by ddaAdministrator

Sunt Alexandra Cucu, psihopedagog, educator muzeal, psihoterapeut centrat pe persoană.
Sunt din fire mai zburătoare, după cum o spune și numele meu, am zburat de-a lungul timpului prin mai multe meserii, și probabil o să mai zburătăcesc în continuare. Am o mare nevoie de libertate, iar în echipa Da’DeCe, după anii în care am lucrat împreună la Muzeul Național de Artă, este unul din locurile unde se pare că o găsesc de fiecare dată când lucrăm împreună.
Formarea ca psihoterapeut centrat pe persoană, și formarea secundară în psihoterapie prin dans și mișcare mă fac să percep ceea ce lucrez într-un mod și jucăuș, și grav, totodată, să caut fluiditatea și să savurez schimbarea, lipsa de control, dar și ordinea, disciplina. Îmi place să mă plasez în diferite contexte de învățare-experimentare și, deși ritmul în care se petrec lucrurile în sfera culturală este de multe ori năucitor pentru mine, merg și eu dimpreună cu, precum fata săracului din poveste, ”nici pe drum, nici pe lângă drum”, mai degrabă cu calm și ochii mari.
Simt că mă pricep să ”mă scutur” de tipare de „a fi” învechite sau nefuncționale, îmi place să cobor în adâncimi ca să aduc la suprafață perle prețioase. Îmi place să dansez – la propriu, sau cu cuvinte sau cu culori sau cu ”obiecte grăitoare”.
Ne vedem, de fiecare dată cu bucurie, la programele asociației Da’DeCe!

This entry was posted in Echipa. Bookmark the permalink.

Comments are closed.